UA / RU
Підтримати ZN.ua

В одному з сіл на Сумщині окупанти створили «живий щит» із мирних жителів для охорони системи С-300

Голова ВЦА зазначив, що йде постійна робота над створенням «зелених коридорів» для евакуації мирного населення з усього району.

На Сумщині в одному із сіл Тростянецької бригади росіяни створили «живий щит» із мирних жителів для охорони розгорнутої системи С-300. Про це в Telegram повідомив голова Сумської військово-цивільної адміністрації Дмитро Живицький.

«В одному із сіл Тростянецької громади, яке сьогодні зайняли російські окупанти, по центральній вулиці та у прилеглих, майже біля кожного двору, стоїть російський танк. Російська армія створила «живий щит» із жителів села, за нашою інформацією зроблений для охорони розгорнутої системи С-300», – йдеться у повідомленні.

Живицький пояснив, що зенітно-ракетна система С-300 середнього радіуса дії. В залежності від конкретного типу установки і ракет-перехоплювачів, максимальна дальність може сягати 150, 200, 300 кілометрів. Вона призначена для безпосереднього прикриття військ, що перебувають поблизу від супротивника, в першу чергу від балістичних ракет і літаків і також різних інших цілей..

«Ми постійно працюємо над організацією «зелених коридорів» для евакуації мирного населення з усього району! З усіх небезпечних місць Сумщини», – додав Живицький.