UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одеській області повідомили про підозру посадовицям, які виправдовували агресію РФ

У війні вони звинувачували українську владу.

© ДБР
© ДБР
© ДБР

Правоохоронці викрили в Одеській області начальницю одного з районних відділів Державної міграційної служби разом з її підлеглою. Вони виправдовували збройну агресію РФ проти України у розмовах з відвідувачами та колегами, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань (ДБР).

Зазначається, що жінки поширювали тези з російських методичок та підтримували окупантів. Винними в агресії вони називали не росіян, а українську владу. При обшуку у них також знайшли георгіївські стрічки та іншу атрибутику держави-агресорки.

Читайте також: ДБР розкрило деталі справи, через яку обшукали кабінет зама Кличка Усова

Посадовицям повідомили про підозру у виправдовуванні та запереченні збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ДБР разом зі Службою безпеки України повідомили про підозру рідним братам колишніх народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака, яких підозрюють у державній зраді. За даними слідства, вони організували на підприємстві Львівської області схеми ухилення від сплати податків. Наразі обидва переховуються від правосуддя за межами країни.