UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одесі затримали банду фальшивомонетників

У фальшивомонетників вилучено так звану "куклу" на суму 500 тисяч доларів та нерозрізаний лист підроблених гривневих купюр.

Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією припинили в Одесі діяльність етнічного злочинного угрупування, яке спеціалізувалося на виготовленні підроблених банкнот вітчизняної та основних іноземних валют.

Як повідомляє прес-служба СБУ, за результатами проведених оперативних закупівель правоохоронці придбали у зловмисників півтори тисячі підроблених доларів США та дев'ять тисяч фальшивих євро.

Під час обшуків у фальшивомонетників вилучено так звану "куклу" на суму 500 тисяч доларів та нерозрізаний лист підроблених гривневих купюр.

Затримано чотирьох учасників угруповання.

"Ватажок угруповання, котрий організував його діяльність, перебуваючи в слідчому ізоляторі за раніше скоєні злочини, отримає додатковий термін ув'язнення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в січні 2016 року співробітники прокуратури Київської області та Головного управління СБУ в Києві та Київській області затримали двох українців і двох підданих Нідерландів, які намагалися збути фальшиві гроші в сумі 1 млн євро.