UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одесі водій "протягнув на капоті" працівників ТЦК, які хотіли дати йому повістку: на чий бік готові пристати одесити

Порушника розшукує поліція, користувачі соцмереж сумніваються у бездоганності дій військкомів.

Вчора, 20 червня, в Приморському районі міста Одеси внаслідок агресивної поведінки водія, на блокпосту постраждали двоє військовослужбовців, які виконували оповіщення цивільного населення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Одеський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Тут кажуть, що водій «протягнув» двох військовослужбовців на капоті автомобіля на значну відстань, в результаті чого один із них отримав травму голови. Постраждалим надано необхідну медичну допомогу.

Читайте також: У Львівській області напали на службовця ТЦК, який раніше отримав поранення на фронті

У ТЦК інформують, що поліція оголосила розшук невідомого водія. Потерпілі надали свідчення, що допоможуть якнайшвидше притягти порушника до відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Керівництво Одеського обласного ТЦК каже, що контролює цю ситуацію. Особи, які здійснюють протиправні дії щодо українських військових, будуть притягнуті до відповідальності відповідно до законодавства України.

Інцидент викликав неоднозначну реакцію у одеситів, котрі дізналися про нього раніше із соцмереж і могли там бачити відео того, що трапилося.

Одеське видання «Думська» зауважує, що під розпливчатим формулюванням «оповіщення цивільного населення», ймовірно, малася на увазі роздача повісток.

«Більше схоже на напад невідомих людей у ​​формі камуфляжу на водія», - коментує допис ТЦК один із читачів його сторінки, вочевидь маючи на увазі опубліковане раніше відео.

«Тобто проникнення до автомобіля працівниками ТЦК це норм, а покатать на капоте вже не норм?» - ставить риторичне питання інший.

«А хто надавав першу медичну допомогу? Невже лікарі "швидкої"?», - іронізує ще один дописувач, маючи на увазі нещодавню бійку працівників одного з одеських ТЦК з медиками «швидкої».

Читайте також: Загальна мобілізація: які дії ТЦК та Нацполіції є законними

Користувачі соцмереж також зауважують, що уникнути інциденту, або, принаймні, неоднозначних його трактувань, можна було б, коли б воєнкомів супроводжували б поліцейські, які мають право проводити адміністративне затримання та доставляти громадян до ТЦК.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що за 2023 рік у відомстві зафіксували понад 1000 випадків конфлікту між представниками ТЦК та цивільними. Цьогоріч було вже понад 300 таких випадків.