UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одесі відкрили нову міську пам'ятку — двері в "Будинок Сонця"

Бронзова копія старих одеських дверей перетворилася на портал до моря і сонця.

© omr.gov.ua
© omr.gov.ua
© omr.gov.ua
© omr.gov.ua
© omr.gov.ua
© omr.gov.ua
© omr.gov.ua
© omr.gov.ua
© omr.gov.ua
© omr.gov.ua
© omr.gov.ua
© omr.gov.ua

На пірсі одеського пляжу "Ланжерон" відбулося урочисте відкриття скульптури "Будинок Сонця" авторства Михайла Реви. У церемонії взяли участь міський голова Геннадій Труханов, письменник-сатирик Михайло Жванецький, а також одесити і гості міста.

"Упевнений, ця скульптура стане ще однією туристичною пам'яткою Одеси, як і скульптура "Одеський час" у Міському саду, як і "12-й стілець" на Дерибасівській і багато інших, створених раніше Михайлом Ревою. У світовому банку фотографій стане ще більше краєвидів Одеси, і наше місто стане ще більш бажаним для відвідування туристами всього світу", - поділився своїми враженнями Геннадій Труханов.

Розповідаючи про ідею створення скульптури, її автор – одеський скульптор Михайло Рева зазначив, що на виготовлення бронзової двері пішло 7 місяців. Прототипом скульптури послужили старі одеські двері, які прожили довге і непросте життя на вулиці Рішельєвській, 21. Сьогодні вони знайшли нове життя, але вже у вигляді порталу – парадного виходу до моря і сходу сонця.

Раніше в Одесі пройшов фестиваль середньовічної культури "Порохова вежа".