UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одесі учасників ЛГБТ-маршу закидали яйцями: двоє поліцейських госпіталізовані

Поліція затримала 16 осіб за участь у зіткненнях.

Під час «Маршу рівності» в Одесі відбулися сутички між прихильниками і противниками ЛГБТ-руху. Учасників прайду закидали яйцями, хтось розпилив сльозогінний газ. Поліція затримала 16 осіб за порушення громадського порядку. Двох поліцейських госпіталізували з травмами, повідомили в обласній поліції.

Фестиваль «Одеса-прайд-2020» проходив на Приморському бульварі в п'ятницю, 30 серпня. Туди ж прийшли активісти організації «Традиція і порядок», щоб висловити свою незгоду з проведенням заходу. Вони кидали в  учасників ЛГБТ-маршу яйцями і зламали райдужний прапор. Правоохоронці намагалися відокремити сторони один від одного. У ході бійки постраждали двоє співробітників поліції, їх доставили до лікарні.

16 осіб доставили в Приморське відділення поліції. Щодо них складуть адмінпротоколи за дрібне хуліганство (ст. 173 КУпАП) та злісну непокору законній вимозі співробітника поліції (ст. 185 КУпАП).

Також в поліції збираються зареєструвати кримінальне провадження про насильство щодо працівника правоохоронного органу (ст. 345 Кримінального кодексу).

Читайте також: Президент Польщі підписав законопроект про захист дітей від ЛГБТ-ідеології

Україна посідає 35 місце серед 49 країн у рейтингу Rainbow Europe щодо захисту прав ЛГБТ, який складає ILGA-Europe.