UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одесі СБУ вилучила 750 кг "бойового наркотику джихадистів"

З'єднання амфетаміну та теофіліну "каптагон" використовується бойовиками в якості нейростимулятора.

В Одесі СБУ зірвала транзит 750 кг наркотичної речовини каптагон, який називають бойовим наркотиком Ісламської держави. Прес-служба СБУ також повідомляє, що такий товар на чорному ринку коштує від $30 млн.

В ході спецоперації співробітники і слідчі встановили організовану переправлення жителями Одеси та Львова, які замовили каптагон в одній з країн Середземноморського басейну.

Правоохоронці зафіксували прибуття товару в порт "Південний".

Співробітники СБУ контролювали всі дії злочинців. Простежили шлях товару від схованки в контейнері з солодощами до переміщення його в складське приміщення для подальшого переправлення кошти в одну з країн Перської затоки. Для цього зловмисники приготували партію кукурудзяного крохмалю, в який сховали пакети з наркотиками. Два контейнера зловмисники доставили в Одеський морський порт.

«Після декларування вантажу на митниці правоохоронці затримали зловмисників під час спроби вильоту з Одеси. Контейнери з каптагоном вилучили », - написала прес-служба.

В рамках кримінального провадження, відкритого слідчими Управління СБУ в Одеській області відповідно до ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України, буде вирішено питання про повідомлення обом фігурантам про підозру.

Читайте також: Чоловік намагався закинути наркотики в СІЗО за допомогою квадрокоптера - поліція

Раніше правоохоронці США і ряду європейських країн провели масштабну спецоперацію, в результаті якої були затримані 179 передбачуваних злочинців, які продавали наркотики в Darknet, і вилучили близько півтонни заборона речовин, більш 6,5 млн доларів і зброю.