UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одесі розслідують отруєння дітей в лікарні і таборі

Діти отруїлися в готелі Bugaz Sea View, розташованому в Грибівці.

В Одеській області, де раніше отруїлися постояльці дитячого оздоровчого табору, стався спалах кишкової інфекції. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі.

Повідомляється, що в лікарню Білгород-Дністровського з попереднім діагнозом гострий гастроентероколіт госпіталізовано 9 дітей, які приїхали на відпочинок з Києва.

Відзначається, що діти відпочивали в готелі Bugaz Sea View, розташованому в Грибівці.

Вважається, що вони отруїлися, харчуючись в ресторані готелю. У зв'язку з цим розпочато санітарно-епідеміологічне розслідування.

Ще одне масове отруєння дітей сталося в дитячій обласній клінічній лікарні в Одесі, там отруїлися 5 дітей.

За попередніми даними, діти у віці від 4 до 14 років отримали харчове отруєння після вживання їжі в їдальні дитячого медичного закладу, в якому знаходилися на стаціонарному лікуванні.

"Дітям надано невідкладну медичну допомогу. За даним фактом проводиться перевірка", - констатували в міліції.

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Сталося масове отруєння дітей на Прикарпатті: у спортивному таборі вже виявили 62 порушення

Відзначимо, на початку літа фахівці Держслужби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів в складі комісій перевірили 142 оздоровчих заклади і знайшли порушення майже в 42 з них (32%).