UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одесі побили поліцейську і представників ТЦК: один із нападників утік

Двох нападників вдалося затримати.

В Одесі троє людей напали на працівницю патрульної поліції і військовослужбовців ТЦК та СП, які намагалися вручити повістку одному з чоловіків. Одному з фігурантів вдалося втекти.

Подія сталася 2 липня, повідомили в Головному управлінні Нацполіції у Одеській області.

Читайте також: У Луцьку чоловік погрожував зброєю працівникам ТЦК та поліції. Його затримали

За інформацією правоохоронців, під час перевірки даних водія автомобіля КІА встановили, що він декілька років не проходив військово-лікарську комісію. Чоловік не захотів отримувати повістку і покликав на допомогу свого 43-річного брата. Разом вони спровокували конфлікт із поліцією та працівниками ТЦК, до якого долучилася 42-річна перехожа.

На відео з боді-камер поліцейських видно, що 43-річний чоловік схопив патрульну за ноги і повалив на землю, жінка декілька разів вдарила її у голову. Також фігурант лягав на дорогу і заважав їхати автомобілям.

«За фактом побиття патрульної відкрили кримінальну справу за ст. 345 ККУ - насильство щодо працівника правоохоронного органу. Також на чоловіка і жінку склали протоколи за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство) та ст. 185 цього ж кодексу (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського). Ще чоловік отримав постанову за ст. 127 КУпАП (порушення правил дорожнього руху пішоходами).

Їх обох затримали», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Волинській області чоловік поранив ножем працівника ТЦК: постраждалий раніше воював

Увага, на відео присутня ненормативна лексика! (18+)

Водночас водій КІА побив військовослужбовця ТЦК і втік із місця події. На нього відкрили справу за ст. 125 ККУ – умисне легке тілесне ушкодження. Наразі фігуранта розшукують.

Також проводитимуть додаткові судово-медичні експертизи, щоб визначити ступінь тяжкості травм, які отримали постраждалі. Після цього остаточно нададуть правову оцінку дій нападників.

Читайте також: У Києві розслідують сутичку між ТЦК та цивільними

Нагадаємо, четверо чоловіків отримали підозри за побиття працівника Верховинського РТЦК та СП на початку липня у Ворохті. Їм загрожує чотири роки за ґратами.