UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одесі горіла будівля майбутнього штабу ВМС

При гасінні пожежі у будинку вибухнув газовий балон.

© Кадр/YouTube
Штаб ВМС в Одесі не зможе найближчим часом розміститися в новому будинку
Штаб ВМС в Одесі не зможе найближчим часом розміститися в новому будинку
© ДСНС України
© ДСНС України

В Одесі пожежники ліквідували пожежу у будівлі майбутнього штабу ВМС України, повідомляє "Думська". Раніше в будівлі розміщувався факультет тилу Одеського інституту сухопутних військ.

У Державній службі надзвичайних ситуацій повідомили про те, що повідомлення про пожежу в нежитловому приміщенні по вулиці Фонтанська надійшло о 1:08 у ніч на неділю, 18 червня.

Пожежники прибули на місце і встановили, що горять дах, горище і третій поверх будівлі. При цьому орієнтована площа пожежі становила 300 квадратних метрів. При гасінні пожежі вибухнув газовий балон, який знаходився в приміщенні.

О 2:44 пожежникам вдалося локалізувати вогонь, а близько 4:00 ранку пожежу було повністю ліквідовано. Всього в гасінні пожежі брали участь 14 одиниць техніки та 52 людини особового складу.

"Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено дах будівлі загальною площею 300 м кв. Причина пожежі встановлюється. Загиблих і постраждалих немає", -повідомили рятувальники.

В липні 2016 року Міністерство оборони України отримало близько 10 тисяч квадратних метрів будинку по Фонтанській дорозі, 14. Тут повинні були розмістити штаб Військово-морських сил України та інститут ВМС Одеської морської академії. При цьому планувалося провести роботи з реконструкції будівлі загальною вартістю понад 150 мільйонів гривень.

Нагадаємо, вночі 14 червня у Лондоні спалахнув в 27-поверховий будинок Grenfell Tower. Вогонь поширився практично по всьому будинку, горіли поверхи від другого до 24.

На момент початку пожежі в будинку було близько 600 осіб у 120 квартирах. Одразу після початку пожежі багато жителів встигли залишити свої квартири, однак частина опинилась замкнутою осередками вогню. Внаслідок пожежі загинули 30 осіб.