UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одесі 9 травня склали більше десятка адмінпротоколів

Крім того, в області відкрили кримінальне провадження.

В Одесі під час відзначення Дня перемоги над нацизмом у другій світовій війні правоохоронці склали 12 адмінпротоколів, повідомили у пресслужбі Нацполіції Одеської області. Також на Одещині відкрили щонайменше одну кримінальну справу.

Адмінпротоколи склали за такими статтями:

Крім того, за ч. 2 ст. 44-3 щодо однієї людини винесена постанова. 

Також у Нацполіції повідомили про те, що 45-річний чоловік прийшов на заходи, пов’язані з 9 травня, на територію 412 батареї в селищі Чорноморське, в головному уборі з комуністичною символікою.

У зв’язку із цим відкрито справу за ч. 1 ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеженням волі до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: На Миколаївщині відбулася сутичка через червоний прапор із забороненою символікою

Як повідомлялося, до Дня перемоги над нацизмом у Другій світові війні в Україні заплановано проведення майже 667 заходів, у яких мають взяти участь 66,9 тисячі осіб. За його словами правопорядок забезпечують понад 12 тисяч правоохоронців.

В Україні заборонено використовувати символіку тоталітарних режимів. Зокрема, за виготовлення і пропаганду георгіївської стрічки передбачено штраф з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення.

Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного та  націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів карається позбавленням волі.