UA / RU
Підтримати ZN.ua

В очікуванні ЗСУ: окупанти відступають самі і вивозять із собою зрадників – Генштаб

Росіяни бояться наступу ЗСУ на Рубіжне, тому ввели комендантську годину і посилили фільтраційні заходи – шукають диверсантів.

Російські окупанти, відступаючи під натиском ЗСУ, подекуди вивозять і колаборантів. Принаймні, це помітили у Сватовому, звідки виїхали три автобуси з поплічниками росіян. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

«В результаті поступового звільнення Силами оборони тимчасово захоплених територій, одночасно з відходом підрозділів російських окупаційних військ, відзначається виїзд поплічників окупаційної влади. Так, за наявною інформацією, з населеного пункту Сватове до Новопскова Луганської області зафіксовано переміщення трьох автобусів прихильників окупантів», – йдеться у повідомленні Генштабу. 

Читайте також: Українські бійці звільнили шість населених пунктів Луганщини – Гайдай

Схожа ситуація на тимчасово окуповані частині Херсонської області, де представники приватних охоронних кампаній з анексованого Крим планують евакуюватися назад на півострів.

Також в Генштабі додали, що, боячись наступу ЗСУ, в населеному пункті Рубіжне Луганської області задля пошуку українських диверсантів та партизанів, окупанти ввели комендантську годину та посилили фільтраційні заходи. 

Надходить інформація про мінування російськими загарбниками об’єктів інфраструктури міста Енергодар.

Читайте також: Окупанти кидають позиції на Херсонщині і ще двох напрямках – Генштаб

Нагадаємо, голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що вцілілі під час  деокупації Лимана окупанти втекли до тимчасово захопленого Щастя Луганської області.