UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОБСЄ розповіли, де бойовики приховують заборонене озброєння

Повітряна розвідка зафіксувала скупчення військової техніки на військовому полігоні поблизу Тернового.

В окупованому селі Тернове Донецької області зафіксовано скупчення забороненого "мінськими угодами" важкого озброєння.

"В порушення пов'язаних з відведенням озброєння місць, 22 січня зображення наземної розвідки, наявні в розпорядженні Спеціальної моніторингової місії виявили присутність 17 самохідних гаубиць (важке озброєння) на військовому полігоні поряд з контрольованим "ДНР" селом Тернове", - йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за 25 січня.

При цьому повітряна розвідка зафіксувала скупчення іншої військової техніки на військовому полігоні поблизу Тернового. Зокрема, відмічено 12 артилерійських установок на буксирі, 55 військових вантажівок, 120 броньованих транспортних засобів і 115 одиниць іншої невстановленого військового спорядження.

Біля селища Бугаївка зафіксовано 53 броньовика, 35 військових вантажівок і 30 одиниць іншої невизначеного військового спорядження.

Читайте також: РФ знову заблокувала розширення мандату місії ОБСЄ на кордоні з Україною

При цьому зазначається, що спостерігачі місії побачили розміщення іншої військової техніки поруч з населеними пунктами.

Напередодні повідомлялося, що СММ ОБСЄ зафіксувала істотне збільшення кількості збройних провокацій в районі Донецького аеропорту та Дебальцевого.

Раніше спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували гаубиці й танки проросійських бойовиківза межами місць, визначених для зберігання важкого озброєння в Донбасі, в тому числі, 12 самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика" і мінімум 17 танків Т-64.

13 січня в Мінську Тристороння контактна група із врегулювання ситуації в Донбасі заявила про досягннуті домовленості припинити вогонь у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Незважаючи на це, російсько-терористичні війська продовжують здійснювати збройні провокації проти сил АТО.