UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОБСЄ повідомили про понад 700 вибухів за день навколо Донецька

Обстріл проводилися з використанням важкого озброєння, танків та мінометів, з 82-мм і 120-міліметрового калібру

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє, що зафіксувала понад 700 вибухів навколо Донецька, половина з яких була здійснена з використанням важкого озброєння.

Як йдеться в оприлюдненому сьогодні денному звіті місії за 14 квітня, представники місії спостерігали за триваючими інтенсивними бойовими сутичками на території Донецького аеропорту (11 км на північний захід від Донецька) і навколо нього, а також особливо навколо Авдіївки (17 км на північний захід від Донецька).

При цьому, наголошується, що на залізничному вокзалі в Донецьку з 13:10 до 19:00 спостерігачі чули понад 700 вибухів, половина з яких була викликана використанням важкого озброєння, танків та мінометів, з 82-мм і 120-міліметрового калібру.

Читайте також: Бойовики відновили обстріл Широкиного після від'їзду спостерігачів ОБСЄ - штаб

Сьогодні в прес-центрі АТО повідомили, що з 18:00 до півночі 14 квітня російсько-терористичні війська 23 рази порушили режим дотримання припинення вогню.

В Донецькій області бойовики вели обстріл з мінометів калібру 120 міліметрів і танка, в районі Авдіївки і Досвідченого - з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

З 8:00 до 22:00 українські підрозділи 22 рази зафіксували прольоти ворожих безпілотників. Один з них, що прямував на висоті більше 3000 метрів з Старобільська у напрямку Лиману на Луганщині, був збитий із зенітно-ракетного комплексу.