UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОБСЄ назвали конфлікт у Донбасі "однією з найбільших загроз євробезпеці"

Зазначається, що на порядку денному перебуває питання, що стосуються регіональної напруженості в зв'язку з посиленням активності РФ

Конфлікт у Донбасі - це одна з найбільших загроз євробезпеці.  Складну гуманітарну ситуацію для цивільного населення тих регіонів необхідно поліпшити. Про це заявила голова Організації з безпеки і співпраці в Європі Анн Лінде, передає пресслужба посольства Швеції в Україні.

"Той факт, що я відвідую країну вдруге за перше півріччя цього року, демонструє важливість, яку приділяє Швеція ситуації в Україні і навколо неї під час свого головування в ОБСЄ протягом цього року. Цей конфлікт є однією з найбільших загроз європейській безпеці та принципам, які взяли всі країни-члени ОБСЄ", - сказала вона.

Зазначається, що на порядку денному перебуває питання, що стосуються регіональної напруженості в зв'язку з посиленням активності Росії на українському кордоні і в Криму, а також питання припинення вогню в Донбасі.

Читайте також: Червоний хрест відправив в окупований Донбас понад 50 тонн гуманітарного вантажу

Нагадаємо, 14 червня, бойовики в Донбасі вісім разів порушували режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь поблизу Новотошківського, Водяного, що на Приазов’ї, Павлополя, Луганського. Крім того, унаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої осколкові поранення отримали двоє військовослужбовців. Їм надали необхідну медичну допомогу та доправили до лікувального медичного закладу.