UA / RU
Підтримати ZN.ua

В НАБУ розповіли, як разом із САП працюють в умовах війни

В антикорбюро запевнили, що попри воєнний стан робота продовжується.

В Національному антикорупційному бюро повідомили, що попри воєнний стан вони разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою продовжують свою діяльність, пов’язану з притягненням топкорупціонерів до кримінальної відповідальності.  У пресслужбі НАБУ пояснили, яку саме діяльність мають на увазі, адже в умовах війни про активні слідчі дії не йдеться.

Вказано, що з початку широкомасштабного вторгнення РФ НАБУ та САП підготували та скерували до Вищого антикорупційного суду:

Крім того, НАБУ та САП завершили розслідування ще однієї справи та відкрили стороні захисту її матеріали.

Водночас 21 березня слідчий суддя ВАКС дозволив зняти арешт з майна у справі НАБУ і САП вартістю 100 млн грн задля подальшої передачі для потреб Збройних Сил України відповідно до розпорядження КМУ (від 26.02.2022 N186-р).

«Так, ці цифри відрізняються від статистики мирного часу. Однак, вони свідчать про те, що система антикорупційних органів адаптується до нових реалій. Не втрачене жодне кримінальне провадження. НАБУ і САП своєчасно продовжують строки досудового розслідування. Керівництво НАБУ наразі активно співпрацює з міжнародними партнерами. Не секрет, що НАБУ завжди мало ефективну комунікацію з міжнародною спільнотою і зараз я перебуваю на постійному зв'язку з колегами із інших іноземних інституцій. Деталей розголошувати не можу, але, повірте, що ця підтримка вже є і буде й надалі», – процитували у пресслужбі директора НАБУ Артем Ситник.

Читайте також: Рада хоче посилити прозорість системи реалізації арештованого майна

Раніше повідомлялося, що один із підозрюваних у справі відносно незаконного заволодіння активами територіальної громади Одеси, а саме колишній прокурор Одеської області, добровільно подав клопотання до ВАКС та попросив внесені їм кошти застави - 2 млн 616 тис. 900 грн, - перерахувати на рахунок Збройних Сил України