UA / RU
Підтримати ZN.ua

В МВС озвучили імовірну причину вбивства Фаріон

Мотиви ще досліджують.

Колишня депутатка України Ірина Фаріон стала жертвою спланованого вбивства, оскільки була найбеззахиснішою із усіх потенційних жертв, заявив на брифінгу у п’ятницю після затримання напередодні підозрюваного у вбивстві мовознавиці міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Глава МВС повідомив, що згідно з даними з телефону молодого чоловіка, він цікавився доволі немалим числом українських політиків різних поглядів. Зокрема наступним у списку потенційних жертв, за словами Клименка, був народний депутат із «Слуги народу» Максим Бужанський, який відомий своїми проросійськими поглядами та антиукраїнськими заявами.

«Я думаю, що вона була найбеззахиснішою серед усіх. Ми вам показали його пошукову табличку. Можу одне прізвище вам відкрити… Наступним у списку, кого він дивився, був Макс Бужанський, щодо всіх інших я промовчу», - сказав міністр, відповідаючи на запитання чому саме Фаріон стала жертвою вбивства.

Він додав, що слідство не виключає, що затриманий міг планувати і наступні вбивства, але на разі це ще з’ясовує слідство, як і можливі зв’язки хлопця із неонациським рухом Росії.

Читайте також: В МВС розкрили деталі справи про вбивству Ірини Фаріон – підозрюваний цікавився і іншими політиками

Нагадаємо, у  Ірину Фаріон вистрелили впритул 19 липня у дворі її будинку у Львові. Нападник поцілив їй у скроню, мовознавиця померла у лікарні за декілька годин. 

18-річного дніпрянина затримали через шість днів, 25 липня, за місцем проживання. 

Як з’ясували журналісти проєкту «Схеми», молодий чоловік був підписаний у соціальних мережах на низку українських та російських ультраправих спільнот та груп та є прихильником антисемітських і расистських поглядів.