UA / RU
Підтримати ZN.ua

В музеї П.Тичини проходить виставка "Долі Героїв": фоторепортаж

Виставка проходитиме до 19 жовтня

© репродукція Василя Артюшенка
© Василь Артюшенко, ZN.UA
© Василь Артюшенко, ZN.UA
© репродукція Василя Артюшенка
© Василь Артюшенко, ZN.UA
© Василь Артюшенко, ZN.UA

В літературно-меморіальному музеї-квартирі П.Г. Тичини відкрилась виставка "Долі Героїв", мета якої дати можливість поринути та почути особисті історії волонтерів та бійців, котрі повернулися з війни до мирного життя.

Важко уявити, але в історії людства не було років, коли хоча б в одній країні не тривали військові дії. Вони розділяють життя бійців на "до" та  "після війни". І часто ветеранам важко адаптуватись в цивільному житті. Найчастіше, їм в цьому допомагають вірні побратими. 

Василь Артюшенко, ZN.UA

Про героїв-захисників України розповідають їх особисті речі, бойові прапори, нагороди, шеврони та твори відомої сучасної Digital-art-художниці Беати Куркуль. Інтерактивна складова виставки допомагає пізнати історії солдат, котрі повернулися з війни і намагаються жити далі.

Василь Артюшенко, ZN.UA

Партнерами та співорганізаторами виставки стали ГФ "Муніципальна варта", КП "Муніципальна охорона", Профспілка "Муніципальна охорона - об'єднання вартових Києва", Спілка ветеранів війни з Росією. На відкритті виставки відбувся виступ волонтера, автора та виконавця пісень гурту "Вперше чую" Григорія Ваганова.

Читайте також: У Павільйоні «Джерело» у Києві відбудеться цілодобова виставка «У праці сконати»

Нагадаємо, 8 жовтня Зеленський підписав указ про помилування 31 засудженого захисника України. А вже 10 жовтня з місць ув'язнення звільнились понад 30 ветеранів російсько-української війни, засуджених за нетяжкі злочини.