UA / RU
Підтримати ZN.ua

В МОН спростували фейкову інформацію про переведення всіх шкіл на дистанційну форму навчання

В міністерстві також зазначили, що для очного навчання потрібно 80% провакцинованих працівників школи у разі встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

Інформація в соціальних мережах щодо запровадження дистанційного навчання на території всієї України є недостовірною, інформує пресслужба Міністерства освіти і науки України..

У міністерстві повідомляють, що у 2021/2022 навчальному році освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується з неухильним дотриманням протиепідемічних заходів у закладах освіти на період  карантину, затверджених постановою головного державного санітарного лікаря №9, постановою Кабінету Міністрів України №1236, а також згідно з рекомендаціями щодо організації роботи закладів загальної середньої освіти.

Залежно від епідситуації на території України встановлюються рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. 

У Міносвіти підкреслили, що  рівень епідемічної небезпеки встановлюється одночасно на території всіх регіонів рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за ініціативою міністра охорони здоров'я. Рішення розміщується на офіційному інформаційному порталі Кабінету Міністрів.

Також за вимогою МОЗ для очного навчання потрібно 80% провакцинованих співробітників у колективі закладу освіти (у разі встановлення «жовтого» або «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки). 

Як повідомлялося раніше, міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет запевнив, що обов’язкової вакцинації педагогічних працівників  від коронавірусу не буде.

Читайте також: Поки країни витрачають чималі кошти на дистанційне навчання, Україна не змогла відзняти весь матеріал для Всеукраїнської школи онлайн

Нагадаємо, Кабінет міністрів України видав постанову, згідно з якою під час карантину в очному режимі зможуть працювати школи, в яких будуть вакциновані 80% вчителів. При цьому, не лише вчителі мають бути вакциновані, але й інший персонал школи.

Докладніше про процес вакцинації в освітній сфері читайте в тексті Оксани Матіяш  "Що роблять уряди країн для того, аби школи стали безпечними в пандемію".