UA / RU
Підтримати ZN.ua

В міськраді розповіли, як окупанти готуються до псевдореферендуму на Херсонщині

Через кадрові проблеми у всіх сферах і відмову жителів області співпрацювати, загарбники  залучають спеціалістів із РФ.

Російські загарбники готуються до псевдореферендуму за приєднання Херсонської області до РФ. Для цього окупанти шукають співробітників, приміщення, а також формують своїх медійників для пропаганди. Про це повідомила Херсонська міська рада.

Крім того, окупанти активно перевіряють будинки і квартири, які знаходяться в радіусі кілометра від місць проведення псевдореферендуму.

Однак, через кадрові проблеми у всіх сферах і відмову жителів області співпрацювати, загарбники  залучають на роботу спеціалістів із РФ. Зокрема, анонсують про переїзд сотні медичних працівників, які будуть працювати в лікарнях Херсонщини.

Також, за словами місцевих жителів, фейкова «окупаційна влада» почала роздавати пенсіонерам по 20 тисяч рублів, натомість вимагаючи персональні дані.

«Так звані “виплати” приносять людям, які раніше отримували пенсію Укрпоштою», - йдеться у повідомленні.

Також, за словами міськради, на Херсонщині загарбники рекламують вступ до захоплених вишів та обіцяють безкоштовне навчання. А дітей від 8 років активно запрошують в оздоровчі табори Ростова, Анапи і Криму.

Читайте також: FT: Україна зможе визволити Херсон до кінця року, але не більше

Нагадаємо, за джерелами західних ЗМІ, Росія готується до примусового приєднання захоплених територій півдня та сходу УкраїниУ спробах легітимізувати анексію в очах світового суспільства, окупанти готуються провести тут псевдореферендуми. Згідно з джерелами, вони намагатимуться встигнути провести свої "вибори" до 15 вересня. Дата обрана невипадково, оскільки 11 вересня є у Росії єдиним днем голосування, коли різних рівнях обиратимуть голів і депутатів законодавчих органів суб'єктів федерації, і навіть нових губернаторів у низці регіонів.