UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мінській групі домовилися про відкриття двох нових пунктів пропуску в Донбасі

КПВВ на лінії розмежування мають розпочати роботу до 10 листопада.

Учасники гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи домовилися про відкриття двох нових пунктів пропуску на лінії розмежування – поблизу Золотого і Щастя на Луганщині.

КПВВ повинні відкритися одночасно з боку підконтрольної  Україні і тимчасово окупованої територій не пізніше 10 листопада 2020 року, уточнила спецпредставниця голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Гайді Ґрау.

«Вітаючи це, я закликаю сторони не затягувати з початком будівельно-монтажних робіт, щоб їх було завершено до настання холодної пори року», - цитує заяву спецпредставниці «Інтерфакс-Україна».

Читайте також: Бойовики блокують роботу КПВВ «Маріїнка», прикриваючись карантином – штаб

Питання про відкриття пунктів пропуску на лінії розмежування активно дискутується в Мінську з березня поточного року. Найбільш гостро питання перетину лінії розмежування постає для жителів окупованих районів Луганської області – зараз там працює лише один КПВВ у Станиці Луганській.

Відкриття пункту пропуску в Золотому обговорюється в ТКГ і нормандському форматі з 2017 року, але всі підготовчі роботи регулярно блокуються окупаційними адміністраціями.