UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Міноборони створили Аудиторський комітет. До нього увійшли аудитори з країн НАТО

До складу комітету загалом увійшли сім осіб.

У Міноборони створили Аудиторський комітет, який є координаційним дорадчим органом для Департаменту внутрішнього аудиту, повідомили в оборонному відомстві з посиланням на указ, підписаний міністром Рустемом Умєровим. До складу комітету ввійшли аудитори із країн-членів НАТО.

У Міноборони зазначили, що комітет став однією зі складових нової моделі реформи фінансового контролю у відомстві. Його створили для консультацій та розгляду питань щодо провадження діяльності з внутрішнього аудиту, підготовки рекомендацій із вдосконалення його роботи в Міноборони та «підтримання високої довіри суспільства до міністерства, як державної інституції».

Згідно з повідомленням Міноборони, до складу комітету ввійшли:

Читайте також: Міноборони створило офіс військового омбудсмена: чим він займатиметься

У січні цього року Рустем Умєров повідомив, що під час внутрішнього аудиту Міністерства оборони України за останні на той момент чотири місяці виявлено порушень на понад 10 мільярдів гривень. Тоді Умєров заявив, що новини про затримання та кримінальні справи, які тоді з'явилися – це зміни, які буде помітно все частіше. 

Буквально за тиждень до цієї заяви Умєрова ДБР повідомило про затримання у Львові бізнесмена Ігоря Гринкевича – одного з найбільших постачальників Міністерства оборони. Його  підозрюють у мародерстві ЗСУ. За даними слідства, махінації компаній Гринкевича призвели до 1,2 млрд грн збитків у бюджеті та до зриву постачання одягу та білизни для ЗСУ. Та продукція, яку все ж встигли доставити, начебто не відповідає якісним характеристикам, що вже згодом констатували результати експертиз. Серед п'яти підозрюваних учасників цієї схеми є й син Гринкевича Роман.