UA / RU
Підтримати ZN.ua

В МАУ вважають, що лоукости перетворили авіацію на "приміську електричку"

Президент МАУ не любить лоукости, але розглядає відкриття власних рейсів.

Президент МАУ Юрій Мірошников вважає, що лоукости перетворили авіацію з статусної речі в "приміську електричку"

"Я не люблю лоукости, але вивчаю. Моє особисте професійне відчуття, що лоукости перетворили авіацію з статусної речі в приміську електричку. Як на мене, це блюзнірський акт у світовому масштабі", - заявив Мірошников на зустрічі з журналістами, пише "Лігабізнесінформ".

При цьому президент МАУ не виключає відкриття власного лоукосту, перші рейси якого плануються на літо 2015 року.

Крім цього, у компанії побоюються зниження попиту на авіаперельоти з-за курсу гривні по відношенню до долара і євро. Він зазначає, що вже на поточний момент скоротилася тривалість новорічного піку.

"Раніше він тривав близько місяця, зараз - не більше 10 днів. Також зберігається тенденція падіння ринку, і кількість пасажирів буде на 20-25% менше, ніж у минулому році", - сказав Мірошников.

Також Мірошников не розуміє, чому залізничне сполучення з Кримом триває, а авіакомпаніям заборонено літати на півострів.

"Якщо Україна хоче продемонструвати свою послідовність щодо питання анексії Криму, тоді потрібно закрити будь-які види транспортного сполучення. А зараз виходить дискримінація авіатранспорту", - обурився він.

Читайте також: Найбільший акціонер МАУ перерахував гроші за приватизацію

МАУ заснована в 1992 році. Є найбільшою українською авіакомпанією. Базовий аеропорт - ДМА "Бориспіль" (Київ).

Ігор Коломойський, досить довго вів переговори про придбання МАУ, здійснив операцію в 2013 році. За інформацією ZN.UA, банкрутство "Аеросвіту", купленого в свій час Коломойським з вагомими непогашеними боргами, не повинно було привернути стільки уваги. Після закінчення операції з купівлі "Міжнародних авіаліній України" вся авиаімперія Коломойського повинна була акуратно злитися в МАУ. Злиття відбулося, але більш помітно, ніж очікувалося.