UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Маріуполі українські захисники вбили 2,5 тисячі військових РФ

Українські військові також поранили 5 тисяч окупантів.

Офіцер управління розвідки Ілля Самойленко під час онлайн-брифінгу на території заводу "Азовсталь" заявив, що українські військові вбили в Маріуполі 2,5 тисячі військових РФ та поранили ще 5 тисяч окупантів.

Зазначається, що це більше ніж 15% військових втрат їхньої армії.

"Ми також знищили понад 60 танків і пошкодили ще 30 — це 10% їхніх втрат. А також знищили 10% артилерійських систем окупантів", - наголосив Самойленко.

Офіцер управління розвідки також розповів героїзм захисників Маріуполя: " Ніхто не очікував, що ми так довго простоїмо... Багато людей кажуть, що ми — герої. Багато нас називають героями... Ми виконуємо свою роботу. Героїзм з’являється тоді, коли зазнає невдачі планування та організація. Багато людей вважають, що ми живі герої. Переважно так воно і є. Коли почалося оточення міста, ми вирішили все одно тут стояти і захищати його. У нас був наказ захищати Маріуполь. Наказу зняти оборону у нас не було".

Читайте також: Ми працюємо над евакуацією медиків і поранених з «Азовсталі» — Зеленський

У Маріуполі російські окупанти вбили близько 25 тисяч людей, переважно це цивільні. Про це повідомив під час онлайн-брифінгу офіцер розвідки полку "Азов" Ілля Самойленко.