UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Маріуполі окупанти вивозять до Росії елітні авто та намагаються відновити порт

Росіяни планують доставляти військову техніку з порту у Волноваху

В окупованому Маріуполі росіяни не кидають спроби відновити функціонування порту для доставки військової техніки та побудували бізнес на крадіжках елітних авто. Про це повідомляє радник мера міста Петро Андрющенко.

«Триває спроба запуску порту для військово-логістичних потреб. Вчора почали вичищати та звільняти залізничну колію від пошкоджених вагонів. Колія знадобиться для швидкого пересування потягів з порту до Волновахи, а також для сталого сполучення ремонтної бази в ММК ім. Ілліча з портом», - зазначає Андрющенко.

У підтвердження своїх слів він опублікував відео, на якому видно, як окупанти звільняють колії від пошкоджених вагонів.

За словами радника мера Металургійний комбінат  ім. Ілліча окупанти пристосували для зберігання викрадених елітних автівок. На території підприємства працює цілий «бізнес». Автомобілі розкомплектовують та вивозять до Росії. «Кришують» вигідний мародерський бізнес російські військові, адже підприємство знаходиться в їх зоні відповідальності.

Також, за повідомленням Андрющенко, росіяни пристосували частину цехів меткомбінату для звалища будівельного сміття після розбору міських завалів. Там вони його сортують, відокремлюючи металобрухт.

«Навіть на розтрощеному житлі маріупольців окупанти знаходять шлях заробітку», - резюмує радник мера.

Читайте також: "Рускій мір": окупанти будують в Маріуполі будинки без туалетів

Нагадаємо, російські окупанти під виглядом цивільного, запускають військово-транспортний паром Маріуполь-Єйськ-Маріуполь. Ним планується перевозити військову техніку до окупованого міста, а назад до Росії вивозити крадене майно.