UA / RU
Підтримати ZN.ua

З лютого українці зможуть їздити до Уругваю без візи

Без візи українці зможуть перебувати на території Уругваю 90 днів.

Україна та Уругвай закінчили внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання чинності угоди по безвізовий режим між державами. У зв'язку із цим вже з 15 лютого громадяни України та Уругваю зможуть відвідувати країну без візи, повідомила у Twitter прес-служба українського посольства в Аргентині.

"У зв'язку із завершенням українською та уругвайською сторонами необхідних внутрішньодержавних процедур повідомляємо про набрання чинності міжурядовою Угодою по взаємне скасування візових вимог і початок дії безвізового режиму між Україною та Уругваєм з 15 лютого 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що термін перебування на території обох країн без візи становитиме 90 днів. Після закінчення терміну, його можна буде продовжити ще на 90 днів.

27 грудня Кабінет міністрів України затвердив угоду України з Уругваєм про безвізовий режим поїздок. Відповідну угоду підписали у вересні минулого року, після її мав затвердити уряд.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що минулого року уругвайцями було оформлено 54 короткострокові візи та стягнуто консульський збір у розмірі 6,6 тисяч доларів, за 10 місяців 2018 року – 67 віз і збір у 9,1 тисяч доларів.