UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Луганську співробітники ФСБ шукають чоловіків по квартирах для мобілізації — Гайдай

Росіяни прикриваються «мобілізованими» українцями, відправляючи їх у першу хвилю атаки.

В окупованому Луганську співробітники російської ФСБ шукають українських чоловіків, які уникли примусової «мобілізації». Для цього вони оглядають всі квартири у місті. Інформація надійшла від голови місцевої обласної адміністрації Сергія Гайдая.

В ефірі національного телемарафону очільник Луганщини повідомив, що росіяни вишукують жителів міста для прикриття власних військових на полі бою. Вони примусово кидають їх у бій першими, а самі йдуть в останніх ешелонах. 

«За нашою інформацією, яка приходить з окупованого Луганська, та хвиля мобілізації закінчилася і чоловіків на вулицях не залишилося. Але приїхали ФСБ-шники, і вони зараз обходять кожну квартиру в будинках, щоб шукати тих, хто відкупився від мобілізації. Йдуть «ЛНР-івці», потім кадирівці, а потім вже російські війська», - заявив Гайдай.

Читайте також: В Луганській області евакуація відновиться після зачистки Білогорівки – Гайдай

Раніше повідомлялося, що все більше російських офіцерів саботують накази йти в наступ. 

Кілька поколінь українців і росіян виросли з упевненістю, що між ними є історична подібність, якої насправді немає. «Один народ» - продукт пропаганди, ґрунтованої на наративах про країни, які Росія вважає своєю «сферою впливу» і всіляко намагається повернути «додому» - під свій контроль. «Чому Україна та Росія - не братські народи й ніколи ними не були», читайте в статті Марини Стародубської.