UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Луганську і Донецьку область доставили гуманітарну допомогу: 1,5 млн експрес-тестів на Covid-19 і 30 апаратів ШВЛ — Мінреінтеграціі

Експрес-тести доставлені в медичні установи і пункти тестування, розташовані на КПВВ Донецької, Луганської та Херсонської областей

У Донбас доставили гуманітарну допомогу вагою 2 тис. 300 тонн. Щоб доставити всі заплановані вантажі, знадобилося 15 днів. В результаті представники відділу гуманітарної допомоги Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва за сприяння Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України доставили до Донецька і Луганська області відправили в регіон найбільш потрібне медичне обладнання. Про це повідомляє пресслужба Міреінтеграціі.

Згідно з повідомленням, в гуманітарний вантаж місії входили хімікати для очищення води, обладнання та запасні частини до нього, що використовуються на водоочисних підприємствах КП «Вода Донбасу». Також були поставлені 1,5 млн експрес-тестів на COVID-19, 30 апаратів штучної вентиляції легенів і інше найбільш потрібне медичне обладнання. Для доставки вантажу знадобилося 138 вантажівок.

За даними відомства, експрес-тести, частину з яких напередодні особисто передав Мінреінтеграціі посол Швейцарії в Україні Клод Вільд, доставлені в медичні установи та пункти тестування, розташовані на КПВВ Донецької, Луганської та Херсонської областей.

Поставки товарів, спрямованих на боротьбу і виявлення COVID-19, здійснювалися із запасів фармацевтичної служби збройних сил Швейцарії і Федерального управління охорони здоров'я. Сукупна вартість гуманітарної допомоги від Швейцарії в 2021 році становить майже CHF12 млн і це найбільша за масштабами допомогу від Швейцарії з 2015 року.

Всього з 2015 року за сприяння і координації Мінреінтеграціі Швейцарія передала на схід України понад 15,5 тис тонн гуманітарної допомоги вартістю майже CHF27 млн.

Читайте також: США передали Україні гуманітарну допомогу

Раніше повідомлялося, що російські окупанти заблокували роботу контрольних пунктів в'їзду-виїзду «Щастя», «Гнутове», «Золоте» в Луганській та КПВВ «Майорське» і «Мар'їнка» в Донецькій області. Через дії бойовиків російсько-окупаційних формувань в зоні проведення операції Об'єднаних сил повноцінно функціонують тільки КПВВ «Станиця Луганська» та «Новотроїцьке».