UA / RU
Підтримати ZN.ua

В "ЛНР" організаторам замаху на Плотницького загрожують довічним ув'язненням

В "Генпрокуратурі ЛНР" заявили, що виконавці замаху на Плотницького мають військову підготовку.

Організаторам замаху на ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького загрожує покарання аж до довічного ув'язнення, заявив голова так званого "слідчого відділу слідчого управління Генпрокуратури ЛНР" Олександр Александров 7 серпня.

Як повідомляє підконтрольний сепаратистам ресурс "ЛуганскИнформЦентр", Александров зазначив, що в підконтрольному бойовикам відомстві порушили 2 кримінальні справи за статтями "Посягання на життя державного діяча" та "Замах на життя двох та більше осіб, скоєне загальнонебезпечним способом групою осіб за попередньою змовою".

Александров також зазначив, що в даний момент стан Плотницького стабільний, його життю та здоров'ю нічого не загрожує.

Говорячи про подробиці замаху, представник Генпрокуратури повідомив, що вибуховий пристрій направленої дії було закріплено на електричному стовпі перед світлофором на вулиці Ватутіна, біля якого зупинилась автівка Плотницького. На думку слідчих, виконавці замаху мають військову підготовку в частині поводження з вибухівкою, а основною версією слідства є робота українських ДРГ.

Читайте також: У розвідці стверджують, що ватажок "ЛНР" Плотницький при смерті

Вранці в суботу, 6 серпня, російські ЗМІ повідомили про підрив автомобіля Плотницького в окупованому Луганську. Головною версією бойовики вважають напад української диверсійної групи.

Як заявив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, Українські військові не мають відношення до замаху на Плотницького .