UA / RU
Підтримати ZN.ua

В лікарнях Луганська вже не вистачає найнеобхіднішого навіть для поранених окупантів — ОВА

Кількість госпіталізованих значно зросла, а поставки до медзакладів — ні.

В лікарнях тимчасово окупованого Луганська вже не вистачає найнеобхіднішого навіть для поранених російських загарбників. Про це повідомляє Луганська ОВА.

Поранені солдати РФ, кому щастить, на їхню думку, живими дістатися до переобладнаних у шпиталі лікарень у Луганську, зіштовхуються з новими проблемами.

Кількість госпіталізованих значно зросла, а поставки до медзакладів — ні.

«Вже не вистачає найнеобхідніших речей. Тому додаткові інвалідні візки та протипролежневі матраци шукають у місцевих жителів», - заявили в ОВА.

Крім того, медики на тимчасово окупованих територіях визнають, що не готові приймати таку кількість поранених.

«Та і лікувати важких ніхто не вчив. Бо цьогоріч змінилася і структура травми, і принципи надання медичної допомоги. Якщо раніше вони зазвичай працювали з кульовими пораненнями та монотравмою, то зараз це політравма і переважно пов'язана з мінно-вибуховими травмами», - повідомляє ОВА.

Водночас із настанням зими проблеми для цивільного населення почали проявлятися не лише у цьогоріч зруйнованих військами РФ містах регіону.

«Багатьом обіцяли надати соціальну допомогу на придбання твердого палива. Тільки от в Марківці жаліються на те, що у середині грудня документи ще на розгляді в Луганську. А жителі Довжанська обурені розмірами допомоги, якої не вистачає на придбання вугілля», - повідомляє ОВА.

У Новопскові, де неподалік російські солдати готують другу лінію оборони, військові РФ розселилися по приватних будинках місцевих жителів.

Читайте також: Загарбники проводять обшуки у закладах освіти на Луганщині — Генштаб ЗСУ

Раніше повідомлялося, що у медзакладах на тимчасово окупованих територіях Луганщини закінчується запас ліків, загарбники ігнорують це питання. Все, що завозиться з Росії — спрямовується на потреби російських військових. Крім того, чисельні втрати ворога змушують його переформовувати лікарні на тимчасово окупованих територіях на військові шпиталі і відмовляти у допомозі мирним жителям. Окупанти виганяють цивільних хворих з лікарень, щоб звільнити місця для військових РФ.