UA / RU
Підтримати ZN.ua

В лавах ЗСУ за добу виявили понад сотню нових випадків коронавірусу

За час пандемії від COVID-19 вилікувались більше 2,6 тис. військових.

За минулу добу в лавах Збройних сил Україн виявили 112 нових випадків коронавірусу, повідомила у Facebook пресслужба командування Медичних сил ЗСУ. За весь час пандемії через COVID-19 померли більше 10 військовослужбовців.

“За минулу добу зареєстровано 112 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них у закладах охорони здоров’я перебуває 22 особи...На лікуванні вдома під наглядом медичної служби перебуває 90 осіб”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що станом на 10 жовтня всього в ЗСУ хворіє 784 особи. За весь час пандемії від коронавірусу вилікувались 2 672 особи, 11 військових померли.

На сьогоднішній день на ізоляції та самоізоляції перебуває 490 осіб. Ще у 79 військових в найближчі три доби закінчується термін ізоляції.

“Аналіз захворювань серед військовослужбовців та цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми (друзями та рідними), що не входять до кола осіб, з якими ви спілкуєтеся щодня або мешкаєте разом. Не наражайте себе та свою родину на небезпеку зайвими контактами”, - зазначили в командуванні Медсил.

Читайте також: У лавах ЗСУ за добу 63 нових випадки COVID-19, один військовослужбовець помер

Нагадаємо, станом на 8 жовтня в Україні зафіксували 244 734 випадки коронавірусу. Зокрема, за останню добу лабораторно підтвердили 5 397 випадків COVID-19. За весь час в Україні від коронавірусу одужали 108 233 особи, летальних випадків - 4690.

Також голова Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов заявив про те, що за останні 24 години в Україні зафіксували найвищий добовий показник госпіталізованих хворих, в яких виявили коронавірус - 900 випадків.