UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Криму знесли СТО кримських татар, які відмовили в обслуговуванні російським окупантам

Знесення станції техобслуговування окупаційна влада пояснила нібито сфальшованими документами на її функціонування.

Окупаційна влада в Криму знесла СТО кримських татар, які раніше відмовилися обслуговувати військовий автомобіль росіян. Про це у своєму Telegram повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Всі пам'ятають нещодавно нашумілу історію в окупованому Криму, коли на станції технічного обслуговування (СТО) відмовилися обслуговувати військовий автомобіль російських окупантів. Власниками та працівниками цієї СТО були кримські татари. Подія набула широкого резонансу не лише в окупованому Криму, а й за його межами. Днями зазначену СТО було знесено російськими окупантами внаслідок сфальшованих даних нібито про незаконність її будівництва», – написав Рефат Чубаров.

Чубаров запевнив, що після звільнення Криму від російських окупантів винних у незаконному знищенні бізнесу цих кримських татар покарають, а власники отримають компенсацію коштом окупантів і їх інформаторів.

Ця історія мала місце у червні. Мешканець селища Видне Красногвардійського району Криму Вілен Сейтосманов відмовився обслужити російських військових, які приїхали на СТО на вантажівці з Z-символікою.

Читайте також: Кримські татари в Туреччині визнані "співвітчизниками з тюркським корінням"

Нагадаємо, це не єдина скандальна історія між російськими окупантами, які воюють в Україні, та кримськими татарами. У Росії  фіксують розгортання цілих ІПсО проти кримських татар. Одна з них, наприклад, базується на факті побиття кримськими татарами окупанта з символікою «Z». Після тиражування новини про побиття, в Росії поширювати дезінформацію, що кримські татари – терористи, бо майже 80% з них підтримують «Хізб-ут-Тахрір» або що «на півострові досі можна зустріти кримськотатарські прапори, які спокійно висять на флагштоках, що означає невирішене національне питання в Криму».

Додамо, корінні народи Криму переслідувала та знищувала і радянська влада. На ZN.ua можна прочитати історію про переслідування ще одного корінного народу півострова – кримчаків у статті Миколи Пугачова «Трагедія народу, історія якого замовчується».