UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Криму скасували гучне святкування Нового Року

Рішення пов’язане з війною.

Окупаційна влада Криму заявила, що не буде цього року витрачати бюджетні кошти на святкування та прикраси до Нового року. Про це заявив спікер російського парламенту окупованого Криму Володимир Константинов після наради з російським главою Криму Сергієм Аксьоновим, пише «Крим.Реалії».

«Ми живемо у дуже непростий час. Спеціальна військова операція набирає обертів, ведуться активні бойові дії. Ми не повинні влаштовувати свята в той час, коли наші солдати ризикують своїм життям на фронті», – заявив спікер російської влади.

Витрати на святкування Нового року на півострові хочуть мінімізувати до «прикрашення ялинки, але не більше».

Також не рекомендують проводити свята для дітей «у зв'язку із дією в Криму «жовтого» рівня терористичної небезпеки».

Корпоративи вирішили офіційно не забороняти, але закликати «керуватися мораллю» та не проводити їх.

Заощаджені гроші переспрямують на інші потреби, повідомив Костянтинов, але не уточнив на які.

Нагадаємо, у Криму до 7 листопада продовжили дію високого («жовтого») рівня терористичної небезпеки а також «середнього рівня реагування», який передбачає низку обмежень. При цьому окупаційна адміністрація запевняє, що в Криму наразі не планується запровадження комендантської години та обмежень в'їзду на півострів.

Читайте також: "Історії з окупованого Криму": у Загребі відкрилася виставка про російські репресії

Нагадаємо, 8 жовтня на Кримському мосту, який з’єднує анексований півострів з Росією і фактично є символом цієї анексії, трапився вибух, внаслідок чого об'єкт сильно постраждав і зазнав часткових руйнувань. Основна версія РФ - нібито там вибухнула вантажівка, а від неї здетонували вагони-цистерни потяга, який проїжджав поруч.

Та згодом ФСБ опублікувала результати "розслідування" вибуху, звинувативши очільника ГУР МОУ Кирила Буданова в "організації теракту". Після цього президент Володимир Зеленський зауважив, що Україна не причетна до цієї історії.