UA / RU
Підтримати ZN.ua

В кінотеатрах "ДНР" і "ЛНР" показують фільми українською - ЗМІ

На території окупованого Донбасу працюють лише чотири кінотеатри: по два на "народну республіку".

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей працюють чотири кінотеатру, які показують голлівудські фільми з українським дубляжем, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на місцевих жителів.

"Через війну в "ДНР" і "ЛНР" працюють тільки чотири кінотеатри - на порядок менше, ніж до початку агресії Росії. У кожній з цих так званих республік діють по два кінотеатри. Інші або зупинили роботу, або взагалі вивезли обладнання", - повідомляє ЗМІ.

Вартість квитків становить 50 гривень або 100 російських рублів. Проте в касах кінотеатрів не радить заздалегідь бронювати квитки, оскільки сеанси можуть бути скасовані через малу кількість відвідувачів.

Також кінотеатри показують фільми з українським дубляжем. Наприклад, луганський кінотеатр "Промінь" анонсує з 23 квітня прем'єра американського фільму "Форсаж" в українському дубляжі. Аналогічна ситуація в кінотеатрі "Зірочка" в Донецьку. За запевненням представників кінотеатрів, вони продовжують працювати зі старими дистриб'юторами, які постачають їм копії фільмів.

Разом з тим є також кінотеатр "Русь", "націоналізований" в січні поточного року представники так званої "ЛНР", який показує виключно вийшли півроку/рік тому фільми в російському дубляжі.