UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Київській області ракета пошкодила енергооб’єкт

У військадміністраціях відзвітували про ситуацію в столиці та регіоні після ракетної атаки

Внаслідок російської ракетної атаки на Україну вранці 26 січня в Київській області було пошкоджено енергетичний об’єкт та цивільну інфраструктури, повідомили в Київській обласній військовій адміністрації.

«Є влучання в енергетичний об’єкт», - йдеться в заяві КОВА.

Також пошкоджень зазнали будівлі цивільної інфраструктури, приватні і багатоповерхові будинки, а також автомобілі жителів у деяких районах області. Здебільшого у будинках вибиті вікна, ушкоджені дахи та фасад.

Водночас в Київській області обійшлося без жертв та постраждалих.

Зараз в регіоні застосовані екстрені відключення електроенергії, графіки вимкнень на цей час не діють.

У свою чергу Київська міська військова адміністрація повідомила про збиття 20 ракет різного типу в повітряному просторі Києва.

«На жаль, є жертви серед цивільного населення. Внаслідок падіння частин ракет загинув 55-річний чоловік. Ще двоє отримали поранення, їх госпіталізували», - заявив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами об'єкти інфраструктури столиці працюють в штатному режимі.

Читайте також: ЗСУ вночі знищили всі дрони-камікадзе, запущені військами РФ

Раніше речник Повітряних Сил Юрій Ігнат заявив, що російські окупанти запустили в напрямку України близько тридцяти ракет із району Мурманської області, однак не виключив повторних пусків ракет.

Згодом про влучання російських ракет  повідомили в Києві, Вінницькій та Одеській областях.

Зокрема у столиці відбулось влучання в Дніпровському районі, а в Голосіївському уламки збитої ракети влучили в нежитлову будівлю. Як наслідок одна людина загинула та двоє отримали поранення.  

В Одеській області внаслідок російських ракетних ударів пошкоджено два об‘єкти критичної енергетичної інфраструктури. Також пошкоджень зазнала енергетична інфраструктура у Вінницькій області.