UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Києві рекомендують обмежити перебування на вулиці та не провітрювати приміщення – КМДА

Відповідне офіційне застереження пов'язане з насиченням повітря пилом

У Києві зафіксовано високий рівень забрудненості повітря дрібнодисперсним пилом, який переміщується в Україну з західноєвропейської частини континенту. КМДА рекомендувала тимчасово обмежити перебування на вулиці та не провітрювати приміщення.

Читайте також: Кліматична криза негативно впливає на стан мозку та поведінку людей – The Guardian

“Разом із хвилею тепла його було занесено на територію України із Середземномор’я. До нормалізації ситуації рекомендовано утриматися від прогулянок та провітрювання приміщень”, – пише КМДА, з посиланням на інформацію спеціалістів департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

КМДА дає поради до поліпшення ситуації зі станом повітря

Окрім обмеження контакту з повітрям, рекомендовано уникати різноманітних фізичних навантажень на відкритому повітрі. Також бажано споживати багато води. “Якщо є очищувач повітря, увімкнути його на максимум”, – вказано у рекомендаціях.

Яка якість повітря на пунктах спостереження?

На всіх постах спостереження, як повідомляє КМДА, станом на 16.00 1 квітня, спостерігається високий рівень забруднення повітря:

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Архітектора Вербицького, 26, загальний індекс якості повітря – 73. Це є середній рівень забрудненості.

Раніше синоптики передбачали у кінці березня по-справжньому теплу погоду. Синоптикиня Наталя Діденко у своєму Telegram-каналі розповіла, якою буде погода у останні вихідні березня. Разом із потеплінням до України прийшли хмари пилу.