UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Кам'янському стався вибух на коксохімзаводі

П'ять працівників госпіталізовані у тяжкому стані.

© ДСНС України
© ДСНС України
© ДСНС України

На "Дніпровському коксохімічному заводі" в Кам'янському Дніпропетровської області в ніч на 29 січня стався вибух, внаслідок якого п'ять робітників було госпіталізовано у важкому стані. За даними ДСНС приблизно о 03:30 у технологічній установці стався спалах газоповітряної суміші з подальшим займанням кам'яно-вугільної смоли

В результаті події частково зруйнувалось технологічне обладнання на загальній площі 500 м. кв. та постраждало п'ять працівників заводу. Всіх постраждали госпіталізували до міської лікарні швидкої медичної допомоги у тяжкому стані.

"Підрозділами Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області відразу проведені роботи по гасінню пожежі. Також, здійснювалось освітлення місця та проведення робіт по пошуку можливих загиблих та постраждалих", - зазначили в ДСНС.

О 03:50 пожежу на площі 200 кв.м. локалізували та о 04:07 повністю ліквідували. Зараз працівники підприємства проводять обстеження цеху для виявлення можливих руйнувань та пошкоджень поблизу місця виникнення ситуації.

Причина пожежі встановлюється.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). На місці події працює слідчо-оперативна група Південного відділення поліції Кам'янського ВП.

Напередодні на окупованій території Горлівки Донецької області завалилася стіна цеху машинобудівного заводу, як наслідок доля одного робітника невідома.