UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Івано-Франківську протестують через "червону" зону карантину

Жителі міста незадоволені рішенням уряду.

У понеділок, 31 серпня біля будівлі Івано-Франківської обласної державної адміністрації сотні людей протестують через внесення міста в "червону" зону карантину, повідомляє Galka.if.ua.

На акцію протесту вийшли в основному вчителі, які виступають проти дистанційної освіти, і підприємці. Жителі міста вимагають, щоб уряд скасував своє рішення про внесення міста в червону зону.

Люди тримають плакати з гаслами: «Я годую держава, а вона мене закриває», «Я маю право на працю, я теж хочу їсти», «Пустіть дітей до школи», «Освіта переможе».

Тим часом, на засіданні позачергової сесії міської ради Івано-Франківська депутати звернулися до президента і міністра охорони здоров'я з проханням скасувати рішення про віднесення міста до «червоній зоні» карантину. Місцева влада стверджує, що рішення уряду створило напругу серед громадян, воно порушує конституційні права місцевих жителів.

Читайте також: Мер Івано-Франківська заявив про "політичний шантаж" через карантин

З сьогоднішнього дня в Україні діє новий карантинне зонування. У червону зону потрапила в тому числі і частина Івано-Франківської області (міста Івано-Франківськ, Калуш, Коломия, Городенківський, Косівський, Тисменицький р-ни).

Нагадаємо, що в червоній зоні забороняється робота громадського транспорту, закладів освіти, в тому числі дитсадків і шкіл. А також кафе, ресторанів і ТРЦ.