UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Івано-Франківській області створено народне ополчення Прикарпаття

Проти створення ополчення виступили представники "Правого сектору" та Самооборони. Вони вважають, що всі патріоти, які бажають захищати країну, вже вступили в їхні лави.

Івано-Франківської області створена громадська організація "Народне ополчення Прикарпаття" для захисту територіальної цілісності та суверенітету країни, забезпечення громадського порядку і безпеки жителів регіону.

"Створена громадська організація "Народне ополчення Прикарпаття". Згідно з чинним законодавством, розроблено її статут, яким передбачена можливість на добровільних засадах об'єднати всіх громадян області для того, щоб захистити територіальну цілісність, суверенітет нашої Батьківщини і забезпечити правопорядок на її території", - зазначив у ході виступу на установчій конференції по створенню громадської організації голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко.

Він закликав керівників усіх місцевих органів влади і сільських голів до кінця квітня скликати загальні збори громадян для формування в кожному населеному пункті області структур народного ополчення, а жителів області - спільними зусиллями забезпечити порядок і безпеку в регіоні.

Троценко пояснив, що фінансову підтримку для народного ополчення виділять з обласного цільового фонду, який створив Івано-Франківська облрада для мобілізаційних потреб.

"Наше завдання - проведення заходів щодо захисту і підтримки громадського порядку та забезпечення безпеки жителів області у взаємодії і під керівництвом Ради оборони області, Збройних сил України і правоохоронних органів", - повідомив керівник ГО "Народне ополчення Прикарпаття", полковник Сергій Хамчук.

Він розповів, що основу організації складе штаб, який буде базуватися в Івано-Франківську, а всю територію області розділять на чотири округи - Івано-Франківський, Калуський, Коломийський і Надвірнянський, в кожному з яких сформують полки народного ополчення.

У всіх районах області, що входять в ці чотири округи, будуть створені батальйони, а в кожному населеному пункті - групи ополчення.

За його словами, ополчення нині формується і розробляється його штатна структура.

Проти створення такої організації виступили представники "Правого сектора" і Самооборони. Вони вважають, що всі патріоти, які бажають захищати країну, вже вступили в їхні лави, і побоюються, що таку громадську організацію можуть використовувати у передвиборчих цілях одного з кандидатів у президенти, а також звернули увагу на те, що "не можна захищатися від окупантів без зброї".

У відповідь на критику глава Івано-Франківської обладміністрації запропонував керівникам цих організацій увійти в штаб і склад народного ополчення окремим підрозділом. !zn

Читайте також:

Рада має намір заборонити діяльність партій, які займаються сепаратистською діяльністю

Яценюк пообіцяв не допустити реалізації плану по захопленню сходу України

Генасамблея ООН підтримала територіальну цілісність України