UA / RU
Підтримати ZN.ua

В інтернеті вже продають уламки київського пам'ятника Леніну

Охочі можуть придбати певні елементи за фіксованою вартістю або на вагу, по 50 грн за кілограм. З ціною на голову "вождя революції" продавець не визначився і просить охочих пропонувати свої ціни.

Оголошення про продаж частин пам'ятника Леніну, який було повалено напередодні в центрі Києва, з'явилося на одному з популярних сайтів приватних безкоштовних оголошень в Україні.

Менш ніж через добу після того, як монумент було знесено, його частинами виставили на продаж в інтернеті. Охочі можуть придбати певні елементи за фіксованою вартістю або на вагу, по 50 грн за кілограм. З ціною на голову "вождя революції" продавець не визначився і просить охочих пропонувати свої ціни.

Текст оголошення виглядає таким чином: "Продам шматочок останнього київського Леніна. У вас є унікальна можливість придбати шматочок історії - частину Леніна, поваленого 8.12.13. Пам'ятник знаходився на бульварі Шевченка у Києві з 5 грудня 1946 року. Монумент було виготовлено з рідкісного матеріалу - карельського кварциту, з нього будували Мавзолей у Москві. Автор пам'ятника - скульптор Сергій Меркуров. Вартість частинок Леніна залежить від частини тіла і ваги. Долоня коштує 1000 грн, шматочок руки - 750 грн. Шматки ніг і тулуба продаємо на вагу - 50 грн за кіло. Голова - безцінна. За неї пропонуйте свою ціну".

Як повідомлялося, увечері у неділю, 8 грудня, у Києві група невідомих людей знесла з п'єдесталу пам'ятник Леніну, який стояв на Бессарабській площі неподалік від вулиці Хрещатик. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.294 - масові заворушення у зв'язку зі знесенням пам'ятника Леніну на Бессарабській площі у Києві. !zn

Читайте також:

У Києві звалили пам'ятник Леніну

У Дніпродзержинську пам'ятнику Леніну відбили ніс і підборіддя

На Донбасі відмовилися перейменувати площу Леніна на Шевченка, щоб "не стати бандерлогами"