UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ході перестрілки сил АТО з терористами в районі "Довжанського" поранений російський митник

Бойове зіткнення підрозділів сил АТО з групами терористів сталося в районі пункту пропуску "Довжанський". По силовикам був відкритий мінометний вогонь. В ході хаотичного мінометного обстрілу, в результаті розриву однієї з мін, був поранений російський митник.

За оперативними даними групи "Інформаційний Опір", у п'ятницю, 20 червня в рамках дій українських силовиків по відновленню контролю за державним кордоном України з РФ відбулося бойове зіткнення підрозділів сил АТО з групами терористів в районі пункту пропуску "Должанский".

"Бойовики вчинили шалений опір. З території Росії на допомогу оборонцям терористам прибув підрозділ найманців, оснащене, крім стрілецької зброї, і мінометами. По силовикам був відкритий мінометний вогонь", - повідомив керівник групи Дмитро Тимчук у своєму Facebok.

За його даними, українські силовики, які діють у цьому районі, не були оснащені мінометами.

У ході хаотичного мінометного обстрілу, в результаті розриву одного з хв, був поранений російський митник.

"Присутність в зоні пункту пропуску "Должанський" російського митника свідчить про те, що російська сторона продовжує співпрацю з терористами здійснювати пропуск через кордон громадян і автотранспорту. В той час, як про закриття пункту пропуску "Должанський" українська сторона (Держприкордонслужба і Кабмін України) повідомила ще на початку червня. Згідно з двосторонніми домовленостями, Росія повинна була припинити роботу пункту пропуску зі свого боку, однак з незрозумілих причин цього не зробила, порушивши міжнародні домовленості", - зазначив Тимчук.

Разом з тим, як повідомили в Слідчому комітеті РФ, відомство приступило до процесуальної перевірки факту обстрілу району Ростовської області з боку України.

"В даний час в районі Должанска і Новошахтинска на території України іде бойове зіткнення, в результаті якого піддалася обстрілу території РФ", - сказав повідомив офіційний представник СКР Володимир Маркін в п'ятницю "Інтерфаксу".

Він зазначив, що на місце події негайно виїхала група слідчих СКР "для огляду та фіксації доказів обстрілу російської території".

За словами Маркіна, за результатами перевірки буде прийнято процесуальне рішення. !zn

Читайте також:

Порошенко відмовився вести переговори з бойовиками "ЛНР" і "ДНР"

Іноземним дипломатам представили мирний план Порошенка

Порошенко розповів Путіну про своєму мирному плані

Стали відомі всі пункти мирного плану Порошенка