UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Генштабі ЗСУ прокоментували вібухи на складі боєприпасів в РФ

В Генштабі вказали, що причиною стало нехтування правилами безпеки та порушення вимог перевезення боєприпасів.

Напередодні в російському місті Бєлгороді на складах ракетно-артилерійського озброєння ЗС Росії відбулися вибухи. В Генштабі Збройних Сил України заявили, що боєприпаси почали детонувати через нехтування правилами безпеки та порушення вимог перевезення боєприпасів відбулась.

«Вчора в російському місті Белгород через нехтування правилами безпеки та порушення вимог перевезення боєприпасів відбулась їх несанкціонована детонація. Ця ситуація - приклад типового масового використання російськими військовослужбовцями застарілих небезпечних боєприпасів, у тому числі під час Другої світової війни», – йдеться у повідомленні. 

У Генштабі нагадали, що лише вчора попереджали про загрозу самодетонації Н боєприпасів, величезну кількість яких встановила Росія в районі Чорнобильської АЕС.

Читайте також: Через втрати російські підрозділи відступають до Білорусі та РФ для переформування — Міноборони Британії

29 березня український журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook, що ЗСУ завдали точного удару ракетою Точка-У по складу ракетно-артилерійського озброєння ЗС рф біля селища Октябрьскоє під Бєлгородом. Пізніше губернатор Бєлгородської області заявив, що на складах детонують снаряди. За його словами, жертв та постраждалих немає.