UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ердогана назвали свій варіант деокупації: Крим — це Україна

Там вважають, що на цьому повинна базуватися й мирна угоди між сторонами. 

Офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин заявив, що Крим був незаконно анексований Росією, тому країна-агресорка повинна його повернути. Під час інтерв'ю CNN він зробив припущення, що саме цей механізм може бути закладений в основу угоди між  Києвом та Москвою. 

"Анексія Криму Росією є незаконною, і позиція Туреччини щодо цього питання не змінилася з 2014 року. Крим є частиною української території. Це має бути основою будь-якої угоди, яка буде укладена (між РФ та Україною)", - заявив він.

Читайте також: Ердоган прагне організувати зустріч Зеленського й Путіна

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Ердоган також натякнув російському президентові Владіміру Путіну, що Крим потрібно повернути. Він вважає, що війна має закінчитись деокупацією українських територій. Такої ж думки дотримується й очільник МЗС країни Мевлют Чавушоглу, при цьому повторюючи тезу роспропаганди про те, що хтось в НАТО затягує цю війну, хоча робить це саме РФ. 

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вже коментував таку політику Анкари. Позицію Ердогана він пояснив "стародавніми традиціями османської дипломатії".