UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Енергодарі підірвали авто окупаційного начальника охорони ЗАЕС

Він відомий як активний прихильник російської окупації. 

В тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області вранці у п’ятницю, 4 жовтня, вибухнуло авто, в якому пересувався так званий  «начальник фізичної охорони» окупованої Запорізької атомної електростанції Андрій Короткий.

Відео з моментом вибуху автомобіля опублікувало Головне управління розвідки Міноборони України, яке зазначило, що Андрій Короткий ― колаборант, причетний до організації та виконання воєнних злочинів і репресій українців в окупації.

«Близько 7 ранку у тимчасово окупованому Енергодарі вибухнув автомобіль, у якому перебував воєнний злочинець — «начальник фізичної охорони» Запорізької атомної електростанції Короткий Андрій Юрійович», - значиться в повідомленні розвідки.

В ГУР додали, що після захоплення росіянами станції чоловік добровільно пішов на співпрацю з російськими військами  та видав росіянам списки працівників станції з їхніми персональними даними, вказавши на громадян із проукраїнською позицією.

Також він брав участь у репресіях персоналу АЕС, воєнних злочинах проти цивільних громадян тимчасово окупованого Енергодару, а також член партії «єдіная россія» очолював в Енергодарі так звану «раду депутатів».

Раніше в окупованому Бердянську підірвали автомобіль співробітника виправної колонії, який після окупації перейшов на бік ворога. Від отриманих травм зрадник помер на місці.