UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Донецьк прибув зведений загін ФСБ і ГРУ для ліквідації ряду командирів бойовиків – розвідка

Оперативний загін налічує близько 150 осіб.

З метою фізичного усунення непідконтрольних російському командуванню окремих командирів бойовиків, в Донецьк прибув зведений оперативний загін зі складу підрозділів спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС РФ і ФСБ РФ чисельністю близько 150 осіб, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Крім того, встановлені чергові факти прибуття з території Російської Федерації бойової техніки та боєприпасів для потреб бойовиків. Зокрема, як зазначають в управлінні, в Ізварине прибутку вантажні автомобілі з особовим складом (60 військовослужбовців) та боєприпасами (30 тонн), в Амвросіївку - три танки, дві БМП, три вантажних автомобіля з боєприпасами, на пункт пропуску "Новоазовськ" - чотири вантажних автомобіля з особовим складом.

Раніше в СБУ повідомили про те, що російські спецслужби можуть ліквідувати Безлєра і Ходаковського. Крім того, звільнення так званого "міністра закордонних справ ДНР" Олександра Кофмана відбулося на вимогу радника президента РФ Путіна Владислава Суркова. На місце "міністра" призначили колишню помічницю Святослава Піскуна Наталю Никонорову.