UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Донбасі викидають перевдягнених у цивільне загиблих російських найманців - розвідка

З метою приховування наявності російських військ в Донбасі, загиблих не ховають і не віддають родичам.

Командування російсько-окупаційних військ в Донбасі продовжує за будь-яких обставин приховувати участь кадрових російських військових у бойових діях на Сході України, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Так, після загибелі військовослужбовців розвідроти 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го АК ЗС РФ внаслідок підриву на міні під час виконання диверсійних дій, командування бригади віддало наказ перевдягнути їх у цивільний одяг та залишити у лісосмузі неподалік від лінії зіткнення.

"Прибулим з РФ родичам було повідомлено про те, що загиблі особи ніколи не служили в армії "ЛНР/ДНР", а військове командування терористів до їх загибелі непричетне. У такий спосіб, керівництво російсько-окупаційних військ не лише приховує факт участі російських найманців та кадрових військових у бойових діях проти сил АТО, але й позбавляє сім'ї загиблих матеріальної допомоги у зв'язку з втратою годувальників", - зазначили розвідники.

Як повідомлялося раніше, за розпорядження командувача 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, у частинах та підрозділах корпусу офіцери вилучають у військовослужбовців та найманців з числа громадян РФ особисті документи, які посвідчують громадянство.

На початку травня прикордонна служба Росії відмовилась віддавати родичам вбитого під Бахмутом снайпера Рафаеля Шаріфулліна зі складу 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2-го АК ЗС РФ.

Уродженця Ульяновська українські військові знищили в районі Бахмутської траси 26 квітня цього року. Снайперська дуель між групою російських найманців, до складу якої входив Шаріфуллін, та двома військовослужбовцями Збройних сил України тривала довше доби.