UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Донбасі розпочинає роботу нова група російських "інструкторів" бойовиків – розвідка

Кадрові офіцери армії країни-агресора готуватимуть розвідувально-диверсійні групи терористів.

Командування російсько-окупаційних військ в Донбасі збільшило кількість "інструкторів" з числа кадрових офіцерів-розвідників Збройних сил РФ, які залучатимуться до підготовки бойовиків терористичних угруповань "Л-ДНР", повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Російські "інструктори" чисельністю близько 20 осіб готуватимуть розвідувально-диверсійні групи місцевих бойовиків у складі окупаційних військ.

"Зазначене пов'язано зі зниженням ефективності розвідувальних підрозділів тактичної ланки противника та значним зростанням кількості безповоротних бойових втрат серед рядового складу розвідників", - наголошують українські розвідники.

Російські військові розпочали ретельне вивчення обстановки та рекогносцировку місцевості у різних районах передових позицій бойовиків на сході України.

"На їх вимогу інженерно-саперними підрозділами противника вже збільшено кількість основних і запасних проходів на ділянках мінно-вибухових загороджень для диверсійно-розвідувальних груп", - додають у ГУР МО України.

Як повідомлялося , навесні на тимчасово окупованій території Донбасу розпочала роботу комісія Генерального штабу Збройних сил РФ. Вона мала перевірити готовність озброєння та військової техніки бойовиків "Л-ДНР" до "літнього періоду експлуатації" і проконтролювати "проведення мобілізаційних навчань".