UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Донбасі обстріли не припиняються – штаб ООС

Бойовики прицільно стріляли з гранатометів і кулеметів.

Сьогодні, 30 вересня, російські окупаційні війська шість разів порушили режим припинення вогню. Озброєння, заборонені Мінськими угодами, противник не застосовував. Про це повідомили в прес-центрі штабу Операції Об'єднаних сил станом на 18:00.

В результаті бойових дій втрат серед військовослужбовців ООС немає.

"Ворог відкрив прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил в районі н. п. Катеринівка, Піски, Павлопіль, Гнутове і Лебединське", - наголосили у штабі.

22 серпня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 29 серпня. "Шкільне перемир'я" стало 16-м з початку війни на сході України. Усі перемир'я, які передували йому, систематично порушувалися бойовиками. Чергове "хлібне" бойовики порушили у перший же день.

30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Детальніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".