UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Донбасі бойовиків змушують шукати собі заміну перед звільненням зі "служби" - розвідка

Скарги в окупаційну "прокуратуру" вирішити питання на допомагають.

У лавах російсько-терористичних військ в Донбасі продовжують фіксуватись випадки погіршення умов проходження "служби" місцевими колабораціоністами, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Російське командування бойовиків ігнорує необхідність забезпечення правових і соціальних гарантій, і вчиняє щодо найманців протиправні дії.

"Зокрема, у так званому "1 АК" зросла кількість випадків відмови командування в реалізації рапортів на звільнення зі "служби" через закінчення терміну контракту. Як варіант колаборантам пропонують знайти собі заміну. Ця ініціатива російських командирів обурює найманців, які намагаються безуспішно оскаржити такі дії начальства у фейковій "прокуратурі" окупанта", - зазначають розвідники.

Нагадаємо, наприкінці листопада через невдоволення умовами "служби" відмовився виконувати бойові задачі один з підрозділів окупантів. "18 листопада рішенням командування "1 АК" знято з передової позиції і виведено в тил один із підрозділів через саботаж виконання ним завдань з ведення бойових дій проти сил АТО", - розповіли розвідники.

При цьому у багатьох випадках агресія невдоволених антисанітарними умовами "служби" на передовій спрямовується на кадрових військовослужбовців Збройних сил Росії, особливо офіцерів, які прибувають для перевірки підрозділів.