UA / RU
Підтримати ZN.ua

В держзакупівлях для силових відомств будуть єдині підходи - Полторак

Полторак пропонує уніфікувати держзакупівлі для всіх збройних формувань - Міноборони, МВС і СБУ.

Кабінет міністрів підтримує пропозицію запровадити єдині підходи та уніфікувати держзакупівлі для всіх силових відомств в Україні, заявив міністр оборони Степан Полторак, виступаючи з трибуни у Верховній Раді в п'ятницю, 11 грудня.

"Є необхідність в стандартизації практично всіх закупівель для військових... Якщо ми не наведемо порядок у цій сфері, ми будемо використовувати гроші, на мою думку, неефективно", - заявив він в ході "Години уряду".

Глава Міноборони повідомив, що напередодні доповідав це рішення на Кабміні і вона отримала підтримку уряду.

"Вже є підтримка уряду у створенні єдиних підходів (держзакупівлі) до всіх збройним формированям, починаючи від форми одягу, озброєнь до техніки і засобів зв'язку", - повідомив він.

Полторак навів приклад, як часто буває, що міліція закуповує одні рації, армія - інші, СБУ - треті, "і потім коли ми виходь на завдання, ми не можемо зв'язатися один з одним".

"Робота ведеться і порядок буде наведено... Така група буде створена", - сказав міністр.

Читайте також: Для Нацгвардії закупили неякісного взуття на 4 млн грн

Міністр оборони також повідомив, що відомство пропонує в держбюджеті на 2015 рік передбачити на закупівлю і модернізацію військової техніки і озброєнь 6,45 млрд грн, з них на закупівлю вітчизняного ОПК на 5,716 млрд грн, по імпорту - 1,74 млрд грн.